Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область отримає 11 мільйонів гривень у рамках державної програми «Питна вода»

Харківська область отримає 11 мільйонів гривень у рамках державної програми «Питна вода»

З 2005 року в рамках програми «Питна вода» гроші в Харківську область не надходили. Протягом 2010 року вперше за п'ять років очікується надходження 11 мільйонів гривень.

Про це в ході робочої поїздки до Дергачівського району повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

«З 2005 року, коли Харків випав з пріоритетів центральних органів влади, ми перестали отримувати гроші за программою «Питна вода» для міста, не дивлячись на те, що Харків має найбільші протяжні водогони з усіх великих міст. Дальня точка водозабору в Харкові - 156 кілометрів. Ви розумієте, які це втрати води, яке зношення мереж. При цьому задіяно енергоємне обладнання ще з часів Радянського Союзу, коли гроші за електроенергію взагалі не рахували», - розповів він.

За словами Михайла Добкіна, 11 мільйонів гривень, які мають надійти найближчим часом, підуть на найгостріші потреби.

«У рамках державної програми «Питна вода» буде низка серйозних проектів, які дозволять вирішити найнагальніші проблеми. У якихось населених пунктах потрібно просто подати людям воду, тому що там є складнощі з технікою, зі свердловиною, з обладнанням. А в інших районах та містах, де система працює, - поліпшити очищення води, відремонтувати мережі», - повідомив голова області.