Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

19 червня Харківський театр для дітей та юнацтва закриє 50-й ювілейний сезон виставою Корнія Чуковського «Муха-цокотуха»

19 червня Харківський театр для дітей та юнацтва закриє 50-й ювілейний сезон виставою Корнія Чуковського «Муха-цокотуха»

19 червня 2010 року об 11.00 Харківський обласний театр для дітей та юнацтва закриє свій 50-й ювілейний театральний сезон виставою Корнія Чуковського “Муха-цокотуха”.  

Ювілейний сезон для колективу театру був плідним: відбулися дві прем’єрні вистави – “Снігуронька” Олександра Островського та “Пси” у постановці автора, болгарського режисера Георгія Велчовського, яка мала широкий резонанс у театральних колах та ЗМІ. Театр провів низку театральних фестивалів з показом кращих вистав сезону, а також брав участь у міжнародних та всеукраїнських фестивалях: “ТЮГи України-2009” (м. Макіївка) та “Москва-місто миру” (м. Москва, Російська Федерація). 

Творча діяльність театру упродовж сезону була відзначена різноманітними нагородами:
 - актор театру Вітал Бондарєв отримав почесне звання “Заслужений артист України”;
- режисер-постановник Андрій Лебедь отримав муніципальну премію ім. М. Крушельницького за постановку вистави “Снігуронька”;
  - художнику-постановнику Аркадію Чадову присуджено творчу премію ім. Ф.Нірода від Національної спілки театральних діячів, Диплом фестивалю “ТЮГи України-2009” за сценографію вистави “Золоте руно”, Диплом лауреата фестивалю “Москва-місто миру” за сценографію вистави “Ніч перед Різдвом”.

Театр запрошує дітей та дорослих переглянути останню в цьому сезоні виставу.