Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прийнята Програма економічного і соціального розвитку Харківської області на 2010 рік

Прийнята Програма економічного і соціального розвитку Харківської області на 2010 рік

В основу Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2010 рік увійшли положення Програми президента України Віктора Януковича «Україна для людей», а також напрацьовані пропозиції Харківського регіонального комітету з економічних реформ.

Про це в ході пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив Сергій Авершин, начальник Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації.

Крім зазначених документів, у Програмі також враховані положення Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2010 рік.

Як підкреслив Сергій Авершин, до розробки Програми в Харківській області підійшли системно і врахували можливості обласного бюджету на поточний рік.

«У поточному році Програма приймається на підставі реальних, затверджених показників обласного бюджету, що, безумовно, змусило нас при визначенні пріоритетів фінансування керуватися принципом максимальної доцільності використання наявних можливостей бюджету.
Отже, за умови виконання дохідної частини бюджету зазначені заходи будуть профінансовані і програма буде виконана», - сказав він.

Крім заходів, які повинні бути проведені протягом року, у програмі також враховані плани на більш тривалий період. Так, в четвертій частині документа наведена потреба фінансування капітального будівництва перспективних об'єктів Харківської області, які можуть бути реалізовані цього року тільки в разі перевиконання дохідної частини бюджету.

«Виконання бюджетів усіх рівнів у цьому році буде вкрай напруженим, тому ми не повинні допускати розпорошення коштів і зобов'язані сконцентруватися на головних пріоритетах розвитку, щоб отримати максимальний економічний і соціальний ефект від кожної вкладеної гривні,бажано вже цього року»,- підкреслив Сергій Авершин.