Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цьому році на фотовиставці до Дня Перемоги "Харків: місто, яке пережило війну" буде представлено вдвічі більше фотографій

У цьому році на фотовиставці до Дня Перемоги "Харків: місто, яке пережило війну" буде представлено вдвічі більше фотографій

Виставка фотографій Харкова різних років, яка традиційно відбудеться з 1 по 10 травня в саду ім.Шевченку на центральній алеї, розширює свої масштаби. На 65-річчя Перемоги вона охоплює часи з початку XX століття до сучасного Харкова. Про це на прес-конференції розповів депутат Харківської міської ради, радник голови ХОДА з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Габріел Михайлов.

Як і раніше, центральне місце в експозиції займуть фотографії Харкова часів німецької окупації з архівів Німеччини, Італії, Австрії, приватних колекцій. Окремий період - звільнення Харкова і відновлення міста після війни.
Габріел Михайлов розповів, що зараз у рамках цього проекту готується випуск книги з 2000 таких фотознімків. Це розширена версія буклетів та альбомів, які випускалися в попередні роки, на 9 Травня. Книги одержить ветеранський актив Харкова і області. Також вони будуть передані до громадських бібліотек і шкіл.
"Дев'яте травня - це святий день, і ми мусимо робити все для наших ветеранів. Такі проекти повинні стати символом дбайливого ставлення до нашої історії", - підкреслив Габріел Миколайович.