Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будемо шукати резерви і покажемо інші результати розрахунків за енергоносії. Михайло Добкін

Будемо шукати резерви і покажемо інші результати розрахунків за енергоносії. Михайло Добкін

"Це перша серйозна нарада по розрахункам за газ за останній час. Звідси і результати: як колишнє керівництво країни вимагало, так і платили", - відмітив голова Харківської ОДА Михайло Добкін на Всеукраїнській селекторній нараді, присвяченій оплаті за енергоносії. Він запропонував вважати цю нараду стартом і доводити рівень оплати до необхідного.

Михайло Добкін підтвердив вислів міністра ЖКГ Олександра Попова про те, що доки система ЖКГ не фінансуватиметься в потрібному об'ємі, керівники крупних підприємств теплокомуненерго будуть вимушені вкладати гроші в ремонт тепломереж і котелен, оскільки це, в першу чергу, безпека громадян. Не знімаючи з себе відповідальності, голова ХОДА звернув увагу першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва і міністра з питань палива і енергетики Юрія Бойко на моменти, які істотно впливають на підвищення рівня розрахунків у Харківської області. До них відносяться: 75 млн. грн. субсидій; близько 50 млн. грн. боргу бюджетних організацій, що фінансуються за рахунок держави; 50 млн. грн. боргу "Харківгазу" за транспортування, з яких 30 млн. грн. може піти на погашення боргів за газ в регіоні; 45 млн. грн. – різниця в тарифах для населення; 106 млн.грн. – різниця в тарифах для бюджетних організацій, плюс 17,7 млн.грн., які не переводить Держказначейство. Михайло Добкін відмітив, що при вирішенні цих питань рівень розрахунків по області можна підняти до 85% - 90%.

Він нагадав про двухставочний тариф, унаслідок якого нарахування за березень будуть отримані в квітні, а з червня борг населення скорочуватиметься, оскільки нарахування за оплату теплової енергії в теплі місяці невеликі і борги погашаються активніше.

"Сьогодні тариф на 90% покриває існуючі витрати. Але піднімати в односторонньому порядку тарифи для населення – це не вихід. У людей можливості для оплати великих рахунків небезмежні. Будемо шукати резерви і покажемо інші результати розрахунків за енергоносії", - сказав голова ХОДА Михайло Добкін, завершуючи свій звіт на селекторній нараді.

Він дав доручення керівникам організацій і підприємств ТКЕ підготувати пропозиції по розрахункам за спожитий газ і вказав на персональну відповідальність кожного за вихід з цієї непростої ситуації.