Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На вулиці Лермонтовській з'явилася Алея Слави

На вулиці Лермонтовській з'явилася Алея Слави

Сьогодні на вул. Лермонтовськой за ініціативою в Харківського гуманітарного університету "Народна українська академія" відбулася урочиста церемонія закладки Алеї Пам'яті на честь 65-ліття Перемоги радянського народу над фашистською Німеччиною. Участь в заході взяв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Серій Чернов.

По вул. Лермонтовській посаджені 15 липових дерев з землею, переданою з міст-героїв Москви (з Уклінної гори), Санкт-Петербурга (з Пісаревського меморіального кладовища), Керчі, Севастополя, Новоросійська, Бреста, Волгограду, Одеси, з Курської дуги, з Висоти Маршала Конева. Частинки присланої до Харкова священної землі, як і документи, підтверджуючі їх достовірність, зберігатимуться в спеціальних капсулах в музеї історії НУА.
Відкриття Алеї Пам'яті намічене на 24 квітня цього року, в рамках проведення в Харкові Днів Санкт-Петербурга. Алея створюється на добродійні пожертвування студентів, школярів, викладачів і співробітників Народної української академії, всіх небайдужих харків'ян і гостей нашого міста.