Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА провів зустріч з Радою ректорів Харківського регіону

Голова ХОДА провів зустріч з Радою ректорів Харківського регіону

Михайло Добкін повідомив про те, що 22 квітня в Харкові відбудеться виїзна колегія Міністерства освіти і науки України, у якій буде близько 1000 учасників. Подібний масштабний захід не проводився в Україні з 2002 року і має дуже велике значення, оскільки на ньому будуть прийняті знакові для вищої освіти документи. Він також повідомив про те, що в Україні вже прийнято рішення про тестування на мові навчання.

Михайло Добкін підкреслив, що в ролі губернатора він сподівається зміцнити співпрацю між вузами регіону і Києвом, щоб добитися максимального фінансування для розкриття всього наукового потенціалу Харківської області. Для цього важливо побудувати дорожню карту.
"Я як голова облдержадміністрації сподіваюся укріпити співпрацю між керівництвом Харківської області і науково-освітньою елітою. Від цієї співпраці багато в чому залежить інноваційний розвиток регіону, поліпшення його інфраструктури, підвищення престижу як інтелектуального центру України", - відзначив Михайло Добкін.
На зустрічі з ректорами він також повідомив про те, що готує документи на призначення Вадима Ландсмана заступником голови ХОДА з гуманітарних питань.