Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пішов із життя Олег Максимов

Пішов із життя Олег Максимов

Музичне мистецтво Харківщини зазнало великої втрати – 18 березня 2010 року раптово пішов із життя Олег Миколайович Максимов, заслужений артист України, соліст-вокаліст Харківської обласної філармонії.

Народився О.М. Максимов 27 серпня 1939 року у м. Ленінграді. У 1968 році закінчив Харківський інститут мистецтв, отримавши кваліфікацію оперного співака. З 1970 року працював у Харківській обласній філармонії.

За роки творчої роботи О.М. Максимов зробив значний внесок у розвиток української музичної культури, виступаючи з сольними концертами та з симфонічним оркестром в Будинку органної та камерної музики та Концертній залі Харківської філармонії. Завжди відзначався високою професійністю та виконавською майстерністю, був яскравим представником українського бельканто з голосом чарівного тембру, глибокої виразності. Особливо зворушливо тенор О.М.Максимова звучав в українських та неаполітанських піснях, в оперних аріях Д.Пуччіні, П.Чайковського та інших композиторів.

Протягом 1976 - 1979 та 1985 - 1989 рр. успішно пропагував вокальне мистецтво як соліст-вокаліст за кордоном – у Чехословаччині та Угорщині в ансамблях пісні та танцю Радянської Армії. Був нагороджений грамотами командувачів військами і дипломами Чесько-Радянської дружби та золотим вінком Угорсько-Радянської дружби.

У 1968 р. на конкурсі камерних та оперних співаків у м. Києві став лауреатом II премії. За високий рівень професійної майстерності нагороджений грамотою ЦК ВЛКСМ. У 2001 р. став лауреатом II премії XI Всеукраїнського сільського фестивалю-конкурсу мистецтв "Боромля-2001".

Ім’я музиканта О.М.Максимова завжди користувалося повагою і авторитетом серед колег та вдячною любов’ю у прихильників його творчості.

Пам’ять про визначного співака, визнаного професіонала, чудову людину назавжди залишиться в наших серцях.


Начальник управління культури
і туризму облдержадміністрації
Н.А. Супруненко