Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На наступній сесії Харківської обласної ради буде розглядатися проект комплексної програми «Здоров’я Слобожанщини»

На наступній сесії Харківської обласної ради буде розглядатися проект комплексної програми «Здоров’я Слобожанщини»

Як зазначив під час селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма на чергову сесію Харківської обласної ради підготовлено проект комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини», де передбачається виділення коштів через КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. «Зокрема, виділені кошти планується витратити на закупівлю всіх видів інсулінів для жителів районів області, на повне забезпечення слуховими апаратами дорослих та дітей Харківського регіону. До централізованих заходів програми увійшло забезпечення ФАПів та фельдшерських пунктів сумками-укладками та велосипедами», - сказав Ігор Шурма.  

У рамках програми передбачається створення системи міжрайонних центрів з надання стоматологічної, ортопедичної допомоги ветеранам та інвалідам Великої вітчизняної війни, на ці заходи в обласному бюджеті заплановано 1млн.грн.

Крім того, в цій програмі також передбачено організацію комплексного профілактичного огляду жінок за допомогою мамографічного та ультразвукового досліджень на сучасному обладнанні на базі міжрайонних центрів з метою профілактики та раннього виявлення патології молочної залози.