Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з послом Польщі в Україні Яцеком Ключковські

Михайло Добкін зустрівся з послом Польщі в Україні Яцеком Ключковські

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковські.

"Історично так склалося, що, навіть не маючи кордонів з Польщею, харківський регіон має особливі почуття до Республіки Польща. З перших років новітньої історії України Польща завжди відігравала дуже важливу роль у просуванні нашої країни до Європи. Нас пов'язує дуже багато важливих історичних подій, цікавих особистостей, але найголовніше - існує незримий зв'язок між нашими народами, яка не дозволяє втратити контакті при будь-якій політичній обстановці. Упевнений, надалі цей зв'язок і наша дружба буде ставати тільки надійніше", - зазначив в ході зустрічі Михайло Добкін.

Як підкреслив Яцек Ключковські, стосунки між Польщею та Україною можна вважати зразковими, і це не змінюється, незалежно від того, хто знаходиться при владі в наших країнах: "З 1991 року Польща і Україна розвивають стосунки не тільки формально, а й наповнюють їх змістом у економічній, гуманітарній, культурній, спортивній та інших сферах життєдіяльності. Харківська область має великий досвід практичної співпраці з Польщею, і серед усіх регіонів України відрізняється активністю у розвитку відносин з нашою країною. Думаю, що в майбутньому наші стосунки будуть розвиватися ще динамічніше".