Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Формат єдиного медичного простору дозволить виробити єдиний підхід в інсулінозабезпеченні. Ігор Шурма

Формат єдиного медичного простору дозволить виробити єдиний підхід в інсулінозабезпеченні. Ігор Шурма

Сьогодні під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулася нарада, присвячена питанням забезпечення інсулінами мешканців Харкова та області, хворих на цукровий діабет, та виробленню єдиних підходів у їх лікуванні та діагностиці. У нараді взяли участь начальник Головного управління охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, начальник управління охорони здоров’я Харківської міської ради Юрій Сороколат, директор Інституту проблем ендокринної патології АМН України Юрій Караченцев, позаштатні фахівці.

В ході наради було ухвалено рішення про створення єдиного реєстру інсулінозалежних хворих на цукровий діабет. Крім того, у II півріччі буде проведена жорстка перевірка реєстрів хворих у районах міста та області. Також планується змінити систему забезпечення інсулінами студентів: більшість з них прописані у гуртожитках, що розташовані на території Харкова, тому вони повинні обслуговуватись в міських установах. Ігор Шурма також зазначив, що в області не було чіткої системи призначення інсулінів, тому що одночасно працювали 4 комісії з їх призначення. За підсумками наради дано доручення створити єдину комісію, в яку ввійдуть представники міста та області.

"Харківська облдержадміністрація у форматі єдиного медичного простору хоче об’єднати зусилля Інституту проблем ендокринної патології АМН України та медичних закладів Харкова та області. Формат єдиного медичного простору дозволить виробити єдиний підхід в забезпеченні інсулінами та лікуванні хворих на цукровий діабет", - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. Станом на 01.06.10 р. на диспансерному обліку в закладах охорони здоров’я області, у тому числі м. Харкова, перебуває 77275 хворих на цукровий діабет, в т.ч. 12848 інсулінозалежних, з них 461 дитина.
За місцем проживання хворі розподілилися наступним чином: в м. Харкові проживає 42343 хворих, з них 7507 інсулінозалежні, з яких 246 дітей; в районах області 34066 хворих, з яких 5695 інсулінозалежних, з них 215 дітей.