Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Турбота про дітей, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, - святий обов’язок влади. Ігор Шурма

Турбота про дітей, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, - святий обов’язок влади. Ігор Шурма

Сьогодні з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у санаторії "Роща" відбулося театралізоване свято "Світ буде добрим!.." для дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. У заході взяли участь понад 1000 дітей. В урочистій церемонії відкриття взяли участь: заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови обласної ради Вікторія Казакова, заступник Харківського міського голови – директор Департаменту охорони здоров’я та соціальних питань Світлана Горбунова-Рубан та голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар.

Ігор Шурма привітав присутніх від імені голови Харківської облдержадміністрації. "Такі заходи як сьогоднішній спрямовані на те, щоб показати дітям, що світ буде добрим, а влада повинна довести, що світ дійсно є добрим. Турбуватися про дитину – це обов’язок кожного з нас, а турбуватися про дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – це святий обов’язок влади", - зазначив заступник голови ХОДА.

В рамках театралізованого свята відбувся конкурс малюнку на асфальті; спортивні змагання з волейболу, бадмінтону, шахів, шашок, тенісу; змагання "кращий рибалка"; музично-розважальна вистава "Країна дитячих мрій!.." з іграми, конкурсами за участю артистів Харківського театру для дітей та юнацтва, творчих колективів та виконавців Харківської області; конкурс юних естрадних виконавців "Караоке на майдані в Рощі"; VІ Обласний фестиваль творчості серед дітей, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС "Зірочка Харківщини"; спортивно-розважальна програма за участю чорнобильських родин "Веселі старти".

Захід було організовано Харківською облдержадміністрацією, Харківською обласною радою при підтримці Харківської міської ради.

Довідка. У Харківській області налічується 4871 дитина, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них інвалідність, пов`язана з Чорнобильською катастрофою, встановлена 57 осіб, 131 дитина має інвалідність загального захворювання, 28 дітей-сиріт знаходиться під опікою або піклуванням, 265 дітей-напівсиріт.
З 1997 року до Міжнародного Дня захисту дітей проводиться свято для постраждалих дітей на території санаторіїв Харківської області: "Рай-Оленівка", "Ялинка", "Березівські мінеральні води".

Теги