Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прикордонний пункт пропуску "Гоптівка" буде модернізований до Євро 2012

Прикордонний пункт пропуску "Гоптівка" буде модернізований до Євро 2012

Згідно з програмою з реконструкції та підготовки прикордонного пункту "Гоптівка" до Євро-2012, до Харкова планується надходження з державного бюджету 21 мільйона гривень. Як зазначив заступник голови Митної служби України Василь Салигін, до 2012 року на "Гоптівка" потрібно створити всі умови для комфорту автомобілістів.

"Людина, яка їде до Росії або повертається назад, не повинна відчувати перед проходженням прикордонного пункту ніяких неприємностей. Якщо він нічого не перевозить, йому не треба нічого декларувати. У такому випадку процедура перетину кордону у неї займе пару хвилин. Саме цього нам потрібно досягти", - сказав Василь Салигін.

Начальник Харківської митниці Сергій Іванов відзначив, що на пропускному пункті "Гоптівка" сьогодні діє всього 12 смуг в'їзду, на відміну від 32 смуг на суміжному російському пункті "Нехотєєвка". "Тому виходить, що на російському пункті одночасно може додивлятися та оформлювати 32 автомобіля, а на "Гоптівці" - 12, і, природно, за рахунок цього виникають пробки", - зазначив Сергій Іванов.