Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми ніколи не зможемо продавати літаки за кордон, якщо вони не будуть працювати на внутрішніх авіарейсах. Михайло Добкін

"Доручення прем'єр-міністра України, впевнений, дозволять спочатку зняти напругу на підприємстві, де склалася жахлива ситуація з виплатою заробітної плати, а потім забезпечити його розвиток", - заявив в ефірі програми обласного державного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи доручення прем'єр-міністра України поповнити оборотні кошти Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.

Михайло Добкін також підкреслив, що попередньому керівництву країни потрібно було не просто виділяти гроші на погашення заборгованості по заробітній платі співробітникам ХДАВП, а вкласти їх у його модернізацію: "Ці кошти було просто з'їдені, і зараз у підприємства виникло в 2 рази більші борги, ніж були до цього". Він повідомив, що ХДАВП випустило цінні папери, зараз їх потрібно реалізувати і виручені кошти спрямувати на модернізацію виробництва та будівництво нових літаків.

Михайло Добкін також зазначив, що Україна одна з семи країн у світі, які мають своє власне авіавиробництво, але зараз воно знаходиться в дуже складному становищі. "Нам дуже важко отримати замовлення на виробництво літаків, тому що інші країни в нас ніколи не будуть їх купувати, якщо наші літаки не літатимуть на внутрішніх авіарейсах. Будь-який поважаючий себе власник авіакомпанії перш, ніж купити літак, буде вивчати досвід його використання всередині країни. У цій ситуації держава повинна зробити перший крок і допомогти нашому ХДАВП отримати замовлення на внутрішньому ринку", - підкреслив голова ХОДА.