Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Разом з працевлаштуванням соціально-незахищеної молоді потрібно вирішувати питання забезпечення їх житлом. Ігор Шурма

Разом з працевлаштуванням соціально-незахищеної молоді потрібно вирішувати питання забезпечення їх житлом. Ігор Шурма

"Скільки б ми не пропонували вакансій для соціально-незахищених верств населення, до того часу, поки не буде вирішено питання забезпечення їх житлом, жодне робоче місце не вирішить проблему повністю", - заявив сьогодні під час засідання круглого столу на тему "Ринок праці рівних можливостей" заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, цього року школи закінчать 334 дитини соціально-незахищених категорій: "Ці діти ідуть в життя, але вони не мають житла. Потрібно знаходити вихід з положення: або запроваджувати обласну програму і виділяти кошти на придбання житла, або адаптувати існуючий житловий фонд під соціальні гуртожитки, або шукати інший вихід з цього положення".

Ігор Шурма також зазначив, що потрібно вносити зміни в існуюче законодавство: "Сьогодні закон вводить всіх в статистичну оману. Згідно з чинним законодавством на будь-якому підприємстві, де працює 20 і більше робітників, повинно бути 4% робочих місць для людей з особливими потребами. Але цього ніхто не робить, і насправді інваліди майже ніде не працюють. Нинішні закони тільки лякають роботодавців штрафами за невиконання цієї норми, а замість цього потрібно стимулювати їх економічними важелями до створення робочих місць для людей з особливими фізичними потребами".