Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вітчизняні виробники не поспішають реінвестувати свої кошти

Виступаючи на засіданні активу області з питання механізмів стимулювання залучення інвестицій в Харківську область, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов виділив 4 групи спільних проблем інвестування в Україні. Перша група, що представляє проблеми для вітчизняних інвесторів, на думку Юрія Анатолійовича, містить: - важкий тягар оподаткування; - велику кількість перевірок численними контролюючими органами; - корупцію при отриманні дозволів та погоджень, сертифікації, ліцензуванні та реєстрації.

"Ці проблеми стримують ділову активність на внутрішніх ринках і породжують ключову проблему - небажання вітчизняного виробника реінвестувати свої кошти. Хоча в країнах з розвиненою економікою виробники вже давно вкладають левову частку свого прибутку в модернізацію власного виробництва.

Створення у нас ефективного механізму стимулювання підприємств вести інвестиційну діяльність допоможе у вирішенні соціальних питань: зайнятості населення і наповнення місцевих бюджетів", - зазначив заступник голови облдержадміністрації.