Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

22 травня на площі Свободи з'явиться Європейське містечко

22 травня на площі Свободи з'явиться Європейське містечко

В рамках святкування Дня Європи в Україні на площі Свободи відкриється "Європейське містечко". У ньому можна буде зробити екскурсію по країнах Європи і взяти участь у конкурсах. Про це розповів в.о.начальника головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та європейської інтеграції ХОДА Ігор Матюшенко.

22 травня на центральній площі з'являться намети, кожен з яких представить окрему європейську країну. У них працюватимуть волонтери - члени євроклубів Харківської області, які розкажуть про Європу та дадуть відповіді на запитання. За супроводом гіда можна буде "помандрувати" країнами Європи, узнати про правила пересування в Шенгенській зоні, отримати інформацію про економічне та культурне життя наших сусідів, познайомитися з традиціями та народними костюмами цих країн. На великому екрані готеля "Харків", будуть демонструватися інформаційні фільми про країни Європи та презентації діяльності Європейських Клубів Харківської області.У Євромістечку будуть звучати пісні англійською, німецькою, французькою та польською мовами, виконуватися народні танці, розігруватися призи на вікторинах. Завершиться свято о 14.00 шоу велосипедистів.
Керівник Харківського європейського клубу Ольга Мірошник наголосила, що цього року організація Дня Європи у Харківській області проходить у тісній співпраці громадських організацій з Харківською облдержадміністрацією і міською владою.
День Європи відзначається в Україні восьмий рік. У цьому році він співпадає з 60-річчям прийняття Декларації Шумана. В у травні 1950 року міністр закордонних справ Франції Робер Шуман вперше озвучив ідею об'єднання європейських країн - спочатку на економічному, а потім на політичному та культурному рівнях.