Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася селекторна нарада, присвячена питанням розрахунків за енергоресурси, ходу весняно-польових робіт та підготовки до літньої оздоровчої кампанії

У Харківській обласній державній адміністрації відбулася селекторна нарада, на якій був розглянутий стан розрахунків в області за спожиті енергоресурси, хід весняно-польових робіт і підготовки до проведення літньої оздоровчої кампанії та Дню захисту дітей.

Як розповів заступник начальника головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Сергій Черняк, за 14 днів травня рівень розрахунків підприємств ТКЕ за опалювальний сезон склав 65%. Заборгованість за газ на 14 травня складає 450 млн. грн. У середньому підприємства області розрахувалися на 64-74%. Розрахунки населення станом на 10 травня складають 83%. Зараз в області триває робота з перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги.

Начальник головного управління агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич відзначив, що в області закінчується посів ранніх зернових і технічних культур. Ідуть посіви цукрового буряку, соняшнику, кормової кукурудзи.

Заступник голови ХОДА Євген Савін підкреслив важливість виконання доручень голови ХОДА, які були дані на нараді 30 квітня. Він зазначив, що в Харківській області існує серйозний недолік цукрових буряків і зернових, і перебір - з соняшником. Всі ці питання необхідно вирішувати.

Також була заслухана інформація про ситуацію в районах з підготовкою до літньої оздоровчої кампанії, до початку якої залишилося 16 днів. Як доповіла начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова, зараз повним ходом йдуть об'їзди дитячих таборів. В області проживає майже 263 тисячі дітей віком від 7 до 17 років, оздоровити цього літа планується 157 тисяч. До 25 травня всі табори повинні закінчити підготовку до літнього сезону. На сьогодні готовність таборів - близько 80%.