Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній дитячій інфекційній лікарні встановлена ПЛР-лабораторія

В обласній дитячій інфекційній лікарні встановлена ПЛР-лабораторія

В Харківській обласній дитячій клінічній інфекційній лікарні встановлено діагностичне лабораторне обладнання полімерно-ланцюгової реакції (ПЛР). "Як і планувалося, всі ремонті роботи та монтаж обладнання були виконані протягом 30 діб. Приблизно стільки ж часу буде необхідно для акредитації лабораторії, після чого вона розпочне свою роботу", - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його інформацією, з обласного бюджету було виділено 350 тис.грн. на капітальний ремонт приміщень під лабораторію та на монтаж обладнання. Станом на 12 травня поточного року Обласною дитячою клінічною інфекційною лікарнею використані кошти у сумі 317 тис.грн. Наступний крок – закупівля розхідних матеріалів на суму приблизно 50 тис.грн. Крім того, передбачені видатки на закупівлю та введення до експлуатації аналогічного діагностичного лабораторного обладнання в Обласній клінічній інфекційній лікарні для дорослих.

"Таким чином, ми будемо мати 3 ПЛР-лабораторії в Харкові: 2 в лікарнях та 1 в обласній СЕС, де буде проводитись моніторинг та підтвердження чи спростування результатів аналізів з лікарень. Лабораторії будуть обслуговувати як мешканців області, так і м.Харкова. Думаю, що Харківщина буде чи не єдиним регіоном в Україні, який буде готовий протистояти інфекціям, при чому не тільки грипу, оскільки ця лабораторія може діагностувати будь-які інфекційні хвороби", - підкреслив Ігор Шурма.