Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Паралельно з економічними реформами необхідно особливу увагу приділити реформуванню соціальної сфери. Михайло Добкін

Паралельно з економічними реформами необхідно особливу увагу приділити реформуванню соціальної сфери. Михайло Добкін

"Непродумана соціальна політика держави протягом 19 років, сліпе копіювання стандартів соціальної політики Радянського Союзу, небажання представників влади взяти на себе відповідальність призводить до того, що зараз працездатне населення вже не в змозі обслуговувати пенсіонерів, неповнолітніх, а також соціально незахищені верстви населення. Тому паралельно з економічними реформами необхідно особливу увагу приділити реформуванню соціальної сфери", - заявив сьогодні в ході засідання Харківського регіонального комітету з економічних реформ голова ХОДА Михайло Добкін.

Він зазначив, що реформа соціальної сфери відноситься, напевно, до найболючіших реформ, які викликають максимальний опір громадськості та іноді призводять до серйозного виразу незадоволення населення: "Ми можемо подивитися на прикладі Греції, що трапляється, коли тривалий час зволікається рішення дуже важливої проблеми пов'язаної з непродуманою соціальною політикою держави".

"Якщо зараз виконувати всі закони, що стосуються соціальної сфери, то ми за рік проїмо все, що у нас є. Такої кількості пільг, преференцій як в Україні немає, напевно, ніде. Необхідно вибрати чіткий пріоритет, кому ми будемо допомагати. Крім того, потрібно провести монетизацію пільг, запровадити обов'язкове медичне страхування та провести низку інших непопулярних заходів, інакше, ми перетворимося на країну, яка з'їсть сама себе", - підкреслив Михайло Добкін.

Теги