Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків завжди був містом квітучого бузку

Харків завжди був містом квітучого бузку

У рамках Міжнародного кінофестивалю "Харьковская сирень", що розпочне свою роботу в суботу, 15 травня, у фойє великого залу ХНАТОБа відбуватиметься виставка робіт харківських художників "Сирень по-харьковски".

"Харків завжди був містом квітучого бузку. Але коли оргкомітет фестивалю звернувся до нас з ідеєю зібрати роботи художників, присвячені бузку, ми й не очікували, що відгукнеться така кількість учасників ", - розповіла на прес-конференції головний художник міста Світлана Дуденко.

Свої полотна для виставки надали 17 учасників, це понад 30 робіт. Всі картини написані в різні роки - є полотна, створені кілька десятиліть тому, а є й картини, які будуть виставлені вперше. Всі автори - харків'яни. Саме бузок став для них уособленням рідного міста, як став він символом малої батьківщини для Клавдії Трубнікової - матері французької актриси Мілен Демонжо. Згадуючи розповіді своєї матері про місто, яка потопає у бузковому ароматі, пані Демонжо написала книгу спогадів "Харьковская сирень", що стало основним чинником у створенні кінофестивалю.

"Відкриття виставки відбудеться 15 травня о 14:00. Ми дуже сподіваємося, що вона стане постійною і буде візитною карткою Міжнародного кінофестивалю ", - сказала Світлана Іванівна.