Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Низький уклін ветерану

Низький уклін ветерану

Заступник голови Харківської облдержадміністрації з питань внутрішньої політики та комунікацій Євген Савін напередодні 65-річчя Великої Перемоги відвідав Героя Радянського Союзу Дмитра Андрійовича Ушакова та привітав його з наступаючим святом. Він вручив йому квіти і подарунки.

Дмитро Андрійович пройшов усю війну в діючій армії, був поранений. Звання Героя Радянського Союзу йому присвоєно у 1943 році за героїчний подвиг при форсуванні Дніпра. Інженерно-саперний батальйон під його командуванням збудував 70-метрову естакаду, забезпечивши можливість зведення мосту через річку на острів Глинськ-Бородоревскій (Дніпропетровська область). У мирний час він працював доцентом Харківського державного університету ім. Каразіна. У минулому році Дмитро Андрійович відзначив своє 90-річчя.
Євген Євгенович передав ветерану слова привітання від голови ХОДА Михайла Добкіна. "Високі бойові нагороди свідчать про Ваш особистий внесок у розгром ворога, - зазначив Євген Савін.- Ви гнали окупантів з території Росії, звільняли Україну, Румунію, Австрію, Чехословаччину, Угорщину. За переправу на Дніпрі були удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу. Низький уклін Вам за Ваші подвиги".
Дмитро Андрійович висловив Євгену Савіну подяку за те, що про нього пам’ятають, і побажав удачі в роботі на благо харків'ян.