Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Зміївському районі Харківської області зосереджено основні племінні птахівницькі підприємства

В Зміївському районі Харківської області зосереджено основні племінні птахівницькі підприємства

Всі вони при покращенні матеріальної бази забезпечать в повному обсязі потреби області в племінному матеріалі (племінні яйця та добовий молодняк) для виробництва продуктів харчування, а саме, м’яса різних видів птиці: індиків, качок, гусей. Про це в коментарі журналістам повідомив директор Інституту птахівництва УААН Олександр Терещенко.

"Для виробництва дієтичного м’яса індиків в Україні є основна ланка – єдиний племінний завод в ДП ДГ "Борки" та племптахорепродуктор І порядку в ПФ "Агроімпекс", які знаходяться в Харківській області. В той же час відсутня мережа племптахорепродукторів ІІ порядку, особливо в інших регіонах України, яку доцільно розвивати.
В ДП ДГ "Борки" утримується невелике поголів’я (4100 голів) високоцінних порід качок вітчизняної селекції з різнокольоровим забарвленням оперення та зниженим вмістом жиру в тушці. На основі цього племінного матеріалу можна отримувати міжпородні гібриди м’ясного типу.
Розведення і вирощування гусей на м’ясо і в подальшому буде зосереджено в господарствах населення з використанням різнопородного генетичного матеріалу", - підкреслив Олександр Володимирович.