Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Посла Мексики запросили на Слобожанський ярмарок

Посла Мексики запросили на Слобожанський ярмарок

Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Мексиканських Сполучених Штатів в Україні пані Беренісе Рендон Талавера, яка побувала в Харкові з ознайомчим візитом. На зустрічі обговорювались питання розвитку співпраці в сферах машинобудування, аерокосмонавтікі та спорту.

Певні кроки у цьому напрямку вже зроблені. Між Національним аерокосмічним університетом ХАІ і політехнічним університетом Мексики укладено угоду, за якою в ХАІ навчаються мексиканські студенти. "Ми знаємо, який світовий престиж мають вузи Харкова, і хочемо розвивати стосунки в галузі аерокосмонавтікі", - зазначила пані Талавера. Україна також відома своїми спортивними досягненнями, і в Мексиці є установи, які хочуть зміцнити відносини в цій галузі.
Володимир Бабаєв запросив пані Талавера на Слобожанський ярмарок, де представлена найрізноманітніша продукція Харківського регіону. Особливо важливо розвивати відносини у машинобудівній промисловості, вважає Володимир Миколайович.
- Це перспективний ринок для українських виробників, таких як "Турбоатом", "Електроважмаш", завод ім. Малишева та інших підприємств, - підкреслив Володимир Бабаєв. - Треба створювати потужну систему машинобудування, з якою ми можемо конкурувати з машинобудуванням Франції, Росії, США.