Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогоднішнє засідання колегії стане важливим етапом розвитку освіти України та держави в цілому. Михайло Добкін

Сьогоднішнє засідання колегії стане важливим етапом розвитку освіти України та держави в цілому. Михайло Добкін

"Для нас велика честь приймати зібрання такого високого рівня в нашому місті. Впевнений, що сьогоднішнє засідання колегія стане важливим етапом розвитку освіти України та держави в цілому", - заявив сьогодні під час засідання підсумкової колегії Міністерства освіти і науки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він зазначив, що колегія відбувається в той час, коли доля країни знаходиться в руках нової політичної команди з новим баченням стратегії розвитку та подолання того відхилення від цивілізаційних орієнтирів, яке було допущено останніми роками.

"З перших днів формування нової виконавчої влади політичні та ідеологічні баталії розвернулися саме в освітній площині. Але відповідь на ці баталії, як і відповідь на загальний виклик сучасної цивілізації, повинна бути суто професійною та прагматичною. З цієї точки зору проведення підсумкової колегії саме в Харкові має безумовний сенс. Харків відомий як центр освіти, науки та виробництва. Саме в Харкові може і повинен скластися новий досвід прагматичної взаємодії цих факторів, що дало б покращення якості життя людей та підвищило б технологічний потенціал суспільства в цілому", - підкреслив Михайло Добкін.