Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові триває засідання колегії Міністерства освіти і науки

У Харкові триває засідання колегії Міністерства освіти і науки

У Харкові триває засідання підсумкової колегії Міністерства освіти і науки з питання "Про підсумки діяльності вищих навчальних закладів у 2008/2009 навчальному році та основні завдання на 2009/2010 навчальний рік". У засіданні беруть участь віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко, Міністр освіти та науки України Дмитро Табачник, народні депутати, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, ректори вищих навчальних закладів України, керівники коледжів та технікумів, керівники управлінь освіти всіх регіонів України.

За словами Дмитра Табачника, засідання колегії присвячено розвитку та якості вищої школи в Україні. Найголовніше питання, яке розглядається сьогодні – проект нового Закону України про вищу освіту. Також обговорюються нові правила атестації професорів та доцентів, кроки за підвищення конкурентоспроможності нашої освіти, розширення автономій вищих навчальних закладів та ін. питання.

"Одним за найголовніших чинників розвитку нашого суспільства є підвищення якості освіти. Ніколи ще проблеми освіти не мали такого соціального значення як сьогодні", - підкреслив Дмитро Табачник.