Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Раді керівників прикордонних областей треба повернути її первинні функції. Михайло Добкін

"Перше, що ми маємо зробити, це повернути Раді керівників прикордонних областей її первинні функції ініціативного і координаційного центру з вироблення узгодженої прикордонної політики наших держав", - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у своєму виступі на зустрічі керівників прикордонних областей України та Росії в Харкові.

На думку губернатора, магістральним напрямом роботи Ради на найближчу перспективу є формування системи підтримки реального сектору, котрий працює за "білими" зовнішньоекономічними схемами.
"З одного боку, це створення коопераційної мережі промислових парків по обидві сторони кордону і заснування Російсько-Українського Центру спільних інновацій, який ми пропонуємо створити в Харкові. Це дозволить об'єднати і диверсифікувати виробничий, науково-технологічний потенціали і вийти на випуск нових видів продукції та створення робочих місць.
З іншого боку, це будівництво інтегрованих в єдину систему спеціалізованих логістичних комплексів поблизу кордону, які мотивують розвиток бізнесу скороченням операційного циклу зовнішньоторговельних операцій, дозволять максимально використовувати наш зростаючий транзитний потенціал і зрештою наповнити бюджети прикордонних районів наших областей.
Все це створить необхідну економічну базу для запуску спільних соціальних і гуманітарних програм", - зазначив Михайло Добкін.