Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом В’єтнаму в Україні

Володимир Бабаєв зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом В’єтнаму в Україні

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв та заступник голови обласної ради Вікторія Казакова зустрілися з Надзвичайним і Повноважним послом Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Хо Дак Мінь Нгует. В ході зустрічі сторони обговорили перспективи налагодження двосторонніх стосунків.

Зокрема, була виказана взаємна зацікавленість у співпраці в сферах промисловості, туризму, освіти, науки, підготовки кадрів, інвестицій та підготовки Харківського регіону до Євро-2012.

Як зазначила Хо Дак Мінь Нгует, це її перший візит у Харківську область. За її словами, співпраця між Харківським регіоном та В’єтнамом має великий потенціал: "Перші кроки в цьому напрямі вже зроблені, але співробітництво потрібно ще розширювати та укріплювати". Вона також висловила подяку за допомогу громадянам В’єтнаму в офіційному працевлаштуванні та проживанні у Харківській області, і попросила і надалі надавати таку допомогу та підтримку її співвітчизникам.

Як зазначив Володимир Бабаєв, наша область посідає одне з провідних місць у сфері промисловості України: "Значно збільшилися обсяги виробництва і поставок турбін, генераторів в усі країни, де експлуатується наше обладнання. Харківські заводи провели технічне переоснащення, інженерна думка прикладної науки знаходиться на найвищому рівні, завдяки чому наші підприємства випереджають конкурентів у багатьох країнах світу. У розрізі технічного переозброєння галузі енергетики В'єтнаму ми сподіваємося на плідну співпрацю в цій галузі. Крім того, в'єтнамська сторона може взяти участь у підготовці Харківського регіону до Євро-2012. Зокрема, це стосується сфери торгівлі, громадського харчування, сувенірної продукції".