Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області презентували проект інформатизації реєстру населення та обліку соціальних пільг

У Харківській області презентували проект інформатизації реєстру населення та обліку соціальних пільг

11 червня представникам Харківської обласної державної адміністрації були презентовані інформатизаційні проекти, мета яких - створити загальнодержавну систему обліку соціальних пільг та автоматизувати обробку даних про населення.

Обидва проекти представлені консорціумом EDAPS.

Концепція системи «Картка обліку соціальних пільг» передбачає об'єднання всіх видів пільг в одну систему, яка дозволить враховувати коли, скільки і якими саме пільгами користується та чи інша людина.

Що стосується автоматизованої системи «Реєстр», то вона передбачає створення загальнорегіональної системи обробки основних, додаткових та службових даних про населення.

Як відзначив у ході презентації заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Василь Хома, проекти потребують доопрацювання, крім того, необхідно визначити позицію держави в цьому питанні.

«Для того, щоб приступити до реалізації цього проекту, необхідно багато речей ще уточнювати і допрацьовувати. Зрозуміло, що світ рухається семимильними кроками, йде глобальна інформатизація. І ми повинні брати участь у цьому процесі, нікуди Україна від цього не дінеться, перебуваючи в центрі Європи. Інша справа, що такі програми необхідно реалізовувати на державному рівні з серйозною підтримкою держави. Це раз. По-друге, повинна бути дієва нормативна база, тому що та нормативна база, яка є, не працює », - підкреслив Василь Хома.

Також він повідомив, що чекає від консорціуму більш конкретної пропозиції на адресу обласної адміністрації. Якщо така надійде, буде створена робоча група, яка займеться розглядом цього питання.