Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Низка українських підприємств увійде в кооперацію з російськими та білоруськими машинобудівними гігантами

Низка українських підприємств увійде в кооперацію з російськими та білоруськими машинобудівними гігантами

Український уряд збирається ввести практику міждержавних виробничих кооперацій. Перші у списку на об'єднання - авіа-і машинобудівники.

Про це під час брифінгу після закінчення наради з вирішення актуальних питань розвитку Харківської області повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

Він зазначив, що вже ведуться переговори про створення спільного авіабудівного підприємства, яке буде виводити продукцію на ринки третіх країн.

«Створивши таке підприємство, ми об'єднаємо зусилля і з виробництва самих літаків, і з їх реалізації. Тобто, ми отримуємо для України зняття бар'єрів на продаж наших літаків до Росії, а ринок російський набагато більший, ніж ринок України. Плюс за рахунок російських літаків буде розширюватися асортимент продукції, яку ми можемо запропонувати, завдяки чому набагато простіше буде виходити на ринок третіх країн», - сказав Перший віце-прем'єр-міністр.

При цьому він підкреслив, що форма власності підприємств, які увійдуть до кооперації, мінятися не буде.

Що стосується машинобудування, то попередня домовленість про створення спільного підприємства вже підписана з Білоруссю.

«З білорусами ми підписали протокол про проведення подібних заходів у машинобудуванні. Тобто, ми об'єднуємо свою продукцію, пускаємо її під однією маркою, яку ми відправляємо на треті країни », - розповів Андрій Клюєв.