Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Авіабудівники України об'єднаються, щоб виходити на міжнародні ринки

Авіабудівники України об'єднаються, щоб виходити на міжнародні ринки

Найближчим часом поновиться робота кооперації українських авіабудівників, мета якої - вихід українських літаків на нові міжнародні ринки.

Про це під час брифінгу після закінчення наради з вирішення актуальних питань розвитку Харківської області повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

«Ця корпорація існує давно. Ми її створили, почали розвивати, але потім прийшов новий уряд і поставило на цьому розвитку великий чорний хрест. На наступному тижні ми будемо збирати всі авіабудівні підприємства і будемо обговорювати це питання, вирішувати, в якій формі має існувати це об'єднання: або це корпорація, або фінансово-промислова група», - повідомив Перший віце-прем'єр-міністр.

Також він підкреслив, що таке об'єднання необхідно, щоб успішно виводити українські літаки на нові ринки збуту. Крім цього корпорація допоможе вирішувати внутрішні проблеми підприємств.

«Взаємодія повинна бути. Навіть коли йдуть фінансові потоки сконцентровані, з ними легше працювати. Просто потрібно перекинути гроші з одного підприємства на інше, щоб вирішити фінансові проблеми», - зазначив Андрій Клюєв.