Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп'янському районі може з"явитися великий тепличний комплекс

У Куп'янському районі може з"явитися  великий тепличний комплекс

У Харківській області знайшовся інвестор, який хоче вкласти гроші в реанімацію Куп'янського цукрового заводу. На місці проблемного підприємства може бути створено тепличний комплекс, який стане одним з найбільших виробників овочів в Україні.

Про це на прес-конференції 9 червня повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Він дав особисті гарантії того, що не дасть розрізати Куп'янський цукровий завод на металобрухт і зробить все, щоб підприємство знову запрацювало, хай і в новому напрямку.

«Я не допущу того, щоб це підприємство було безсовісно вирізано на металобрухт, як це зробили свого часу з Первомайським хімпромом Орільським цукровим заводом», - заявив Михайло Добкін.

Також він повідомив, що на даний момент тривають переговори з інвестором, який виявив бажання вкласти гроші у проблемне підприємство.

«У мене вимога одна - якщо немає можливості зберегти Куп'янський цукровий завод у тому ж вигляді, в якому він був, необхідно його перепрофілювати і за допомогою інвестора створити там нове підприємство, яке за собою потягне створення нових робочих місць, надходження до місцевого бюджету і не створить ще одне депресивне місце на карті нашої області »,- підкреслив голова області.

За його словами, з відкриттям нового тепличного комплексу, який планує створити інвестор, в області з'явиться близько 300 робочих місць, що дозволить працевлаштувати всіх звільнених співробітників цукрового заводу.