Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині запрацював Вовчанський гуманітарний хаб

На Харківщині запрацював Вовчанський гуманітарний хаб

Відкриття хабу відбулося за участі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, очільників Чугуївської РВА та Вовчанської МВА, народного депутата Олексія Красова, представників гуманітарних організацій і благодійних фондів.

Евакуйовані жителі Вовчанської міської територіальної громади в хабі зможуть отримати юридичні послуги, в тому числі щодо компенсації за програмою єВідновлення, психологічну підтримку, гуманітарні та гігієнічні набори тощо. 

«Підтримка та допомога жителів постраждалих та деокупованих територій – наше пріоритетне завдання. Вовчанський гуманітарний хаб – це перший заклад в Харківській області, де надаються послуги евакуйованим жителям конкретної громади. В ході діяльності закладу, будемо поповнювати кількість послуг, вдосконалювати його роботу відповідно до запитів користувачів. Плануємо надалі розвивати цей напрям роботи і створювати такі хаби для евакуйованих з інших громад», - зазначив Євген Іванов. 

Загалом, до повномасштабного вторгнення в Вовчанській міській тергромаді мешкало близько 36 тисяч людей. До гуманітарного хабу вже звернулися більш як 13 тисяч евакуйованих з низки населених пунктів громади. 

«Спільними зусиллями маємо зробити все можливе, щоб евакуйовані відчували нашу турботу та допомогу», - зазначив Олексій Красов. 

До відкриття та організації роботи гуманітарного хабу долучилися БО «Координаційний гуманітарний центр», БФ «Право на захист», гуманітарна місія «Проліска», Товариство Червоного Хреста України, БФ «Норвезька рада у справах біженців», ГО «Спільна справа для людей», GEM, Solidarity, БО БФ «Незламний Харків» та БФ «Ми – браття, ми – українці». 

«Вовчанський хаб – це в першу чергу про увагу та системну допомогу до кожної людини, яка внаслідок дій російських окупантів була вимушена покинути свій дій. Окрема вдячність міжнародним партнерам та волонтерам за ресурс, за допомогу», - зазначив голова БО «Координаційний гуманітарний центр» Євген Коляда.