«Food Train» на Харківщині приготував та видав мільйонну порцію гарячої їжі
Унікальний потяг-кухня, створений за підтримки Фонду Говарда Баффета, вже 212 днів надає гуманітарну підтримку жителям Харківської області. Сьогодні кухарі приготували мільйонну порцію їжі. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.
«Майже рік Food Train курсує українськими містами, надаючи допомогу жителям Миколаєва, Запоріжжя, Краматорська та Слов'янська. У найскладніших умовах кухарі годують українців смачною та якісною їжею. Цього року потяг працював в Ізюмі, Лозовій та Харкові, забезпечивши гарячими обідами людей похилого віку, маломобільних осіб, внутрішньо переміщених людей та пацієнтів лікарень. Дякуємо Фонду Говарда Баффета за увагу до Харківщини та реалізацію численних соціальних гуманітарних проєктів. Також дякуємо «Укрзалізниці» за плідну співпрацю», – сказав Олег Синєгубов.
Мобільний харчовий комплекс Food Train, до складу якого входять вагон-генератор, вагон холодної та гарячої кухні, вагон для персоналу та багажний вагон з резервуарами для води, здатен автономно працювати 5-7 діб та виробляти до 10 тисяч повноцінних страв на день: супи, каші, салати, м'ясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині потягу, дозволяють транспортувати готові порційні контейнери з їжею до кінцевого споживача.