Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень забруднення повітря на Харківщині в межах допустимих норм

Рівень забруднення повітря на Харківщині в межах допустимих норм

За даними досліджень комплексної лабораторії спостережень за забрудненням природного середовища станом на 3 жовтня вміст завислих речовин в повітрі знаходиться в межах допустимих норм, повідомляють в регіональному центрі з гідрометеорології.

Забруднене повітрі, яке харків’яни та жителі області могли спостерігати, є результатом пожеж, бойових дій та переносу повітряних мас з південного сходу.

«Суха та тепла погода на Харківщині стабілізувалася завдяки тривалому пануванню антициклону північно-західного походження. Внаслідок даної синоптичної ситуації в лісах області зберігається надзвичайна пожежна небезпека. Вранці та вдень 3 жовтня по місту та області відмічалася імла, як метеорологічне явище забруднення атмосфери зваженими частинками водяної пари, пилу та диму», - зазначає директорка Харківського регіонального центру з гідрометеорології Тетяна Кудінова.

Разові проби становили від 0,11 мг/кубічний метр до 0.40 мг/кубічний метр. При тому, що гранично допустиме значення – 0,5 мг/кубічний метр.

Для здоров’я людей таке явище не є небезпечним. Проте, за рекомендацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології, краще мінімізувати час перебування на вулиці, зачиняти вікна в оселі, підтримувати нормальну вологість повітря, а повернувшись з вулиці – змінити одяг та прийняти душ.