Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Триває евакуація родин із дітьми з громад Куп‘янщини

Триває евакуація родин із дітьми з громад Куп‘янщини

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Враховуючи безпекову ситуацію, в області триває планова примусова евакуація родин з дітьми з небезпечних територій Куп'янського району. Докладаємо максимум зусиль для того, щоб створити належні умови для наших громадян: всіх евакуйованих людей забезпечуємо комплексною гуманітарною допомогою, психологічним, медичним та юридичним супроводом, тимчасовим житлом, а також фінансовою підтримкою. Дякуємо волонтерським організаціям і міжнародним партнерам за постійну допомогу та підтримку», – зазаначає Олег Синєгубов.

Із 9 вересня з 29 населених пунктів Куп‘янської, Курилівської та Кіндрашівської громад виїхали у безпечні місця понад 200 дітей із родинами. Робота триває безперервно. 

Як повідомляє начальник Харківської ОВА, на Куп‘янському напрямку зараз відбувуються інтенсивні бої. Більш того, ворог щодня завдає ударів по беззбройним людям та інфраструктурі. Ризики для безпеки цивільних є надвисокими.

Для забезпечення безпеки населення, діє цілодобова безкоштовна «гаряча лінія» з питань евакуації за номером 0-800-33-92-91.