Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині понад 7500 дітей залучені до занять за програмою надолуження освітніх втрат

На Харківщині понад 7500 дітей залучені до занять за програмою надолуження освітніх втрат

Проєкт реалізується Харківською обласною військовою адміністрацією спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з місцевими громадами та освітніми установами, розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

На базі 40 локацій в області з січня поточного року проходять заняття для дітей з української мови й математики очно та онлайн. Ініціатива започаткована з метою надолуження освітніх втрат серед дітей 3-10 класів, які через повномасштабну війну й пов’язані з нею загрози позбавлені можливості отримувати знання у традиційному форматі.

«Від початку повномасштабної війни, школярі Харківщини позбавлені можливості повноцінно навчатись. Реалізація програми з надолуження освітніх втрат є значним вкладом в шкільне навчання та соціалізацію дітей. Дякуємо ЮНІСЕФ за системну підтримку освітньої сфери Харківщини», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Окрім програми з надолуження освітніх втрат, дітям надають психосоціальну допомогу. Благодійний фонд «СпівДія» реалізує цей компонент разом з освітньою фундацією «МрійДій».