Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На засіданні групи «Прозорість та підзвітність» обговорили організацію будівництва фортифікаційних споруд на Харківщині

На засіданні групи «Прозорість та підзвітність» обговорили організацію будівництва фортифікаційних споруд на Харківщині

Засідання пройшло під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова за участі керівників Департаментів обласної адміністрації, представників підприємства, яке здійснювало будівництво фортифікацій на Харківщині, представників Харківського антикорупційного центру та інших учасників групи.

«В ході засідання обговорили питання щодо організації укладання договорів на виконання робіт з дообладнання ходів сполучення та місць ведення вогню на фортифікаційних спорудах. Це питання, яке набуло розголосу в соціальних мережах та деяких громадських організаціях в тому числі «Харківському антикорупційному центрі» і стосується воно діяльності підрядних організацій, які виконували будівельні роботи. Найбільшу увагу викликала діяльність фірми «Релеванте». На сьогодні роботи з будівництва фортифікаційних споруд на Харківщині виконані в повному обсязі та прийняті інженерами технічного нагляду», - зазначив Євген Іванов.

Відповідно до завдань військових підрозділів Харківською обласною військовою адміністрацією організовується виконання робіт з дообладнання ходів сполучення та місць ведення вогню на фортифікаційних спорудах, будівництво яких виконано у 2023 році. По 4 об’єктам було укладено підрядні договори з підприємством «Релеванте» на загальну суму 94,7 мільйонів гривень.

«Упродовж 2024 року дане підприємство виконувало роботи з будівництва фортифікаційних споруд на території Харківської області в якості субпідрядної організації, тому інформація про підприємство на платформі Prozzoro відсутня. Відповідно до виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, серед видів діяльності організації також присутнє будівництво житлових і нежитлових будівель та будівництво інших споруд», - розповідає перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОВА Едуард Яровой. 

Підприємтво має власну та частково залучену техніку таку як самоскиди, екскаватори, крани. В разі залучення додаткових ресурсів наявний сформований та укомплектований штаб працівників. Тож, маючи досвід, а також ресурси група компаній ТОВ «Релеванте» може виконувати роботи з будівництва фортифікаційних споруд як Генеральний підрядник.