Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За тиждень рятувальники Харківщини загасили 79 пожеж, спричинених ворожими обстрілами

За тиждень рятувальники Харківщини загасили 79 пожеж, спричинених ворожими обстрілами

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА повідомив начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Артем Астахов.

28 серпня окупанти вдарили 500-кілограмовою керованою авіабомбою по центру Куп’янська. Постраждала 21 людина. Рятувальники загасили пожежу у приватному будинку на площі 80 м.кв. Того ж дня ворог обстріляв село Новоосинове. Вогнеборці ліквідували 2 пожежі у приватних оселях загальною площею близько 200 м.кв. Рятувальники працювали під загрозою повторних ударів. 

30 серпня ворог завдав ударів по Харкову. В результаті влучання авіабомби у житловій 12-поверхівці сталася пожежа близько 1500 кв.м. ДСНС врятували 12 мешканців будинку. На місці події було розгорнуто штаб з ліквідації наслідків ворожого удару. Наразі тривають роботи з розбору завалів.

Вночі 31 серпня російські війська обстріляли Харків. Вибуховою хвилею та уламками було пошкоджено службові приміщення пожежного депо та оперативно-рятувальні пожежні автомобілі. Того ж дня ворожа авіація завдала удару по селу Черкаська Лозова. Один з вибухів зруйнував приватну оселю та спричинив пожежу площею 150 кв.м. З-під завалів рятувальники дістали тіло загиблої жінки. 

«1 вересня стався черговий масований терористичний удар по місту Харкову, сталися масштабні руйнації та пожежі за різними адресами. Горіли будівля на території приватного сектору, спортивний об’єкт, 3 автомобілі. З-під завалів ДСНСники врятували трьох людей. О 22:37 усі осередки займання були ліквідовані. Триває ліквідація наслідків та розбір завалів», - зазначив Артем Астахов. 

Щодо пожеж у природних екосистемах, за минулий тиждень на Харківщині їх виникло майже пів тисячі. 20 з яких – лісові. Внаслідок цих пожеж 2 людини загинули. 60 пожеж спричинили російські загарбники своїми обстрілами, випаливши більше 200 гектарів землі. 

Наразі триває лісова пожежа поблизу міста Балаклія, яка виникла ще 23 серпня. До гасіння пожежі залучено близько 60 рятувальників. Також пожежники продовжують ліквідацію 2-х лісових пожеж в Ізюмському районі області.

«Увечері 31 серпня сталася масштабна пожежа на відкритій території поблизу села Кутузівка Харківського району. Вогонь загрожував житловому сектору. Усі зусилля рятувальників були направлені на запобігання поширення полум’я на населені пункти та дачні кооперативи. Складність гасіння була у великій замінованості місцевості, нерідко спостерігалась детонація боєприпасів. Вдень 1 вересня вогонь підійшов до дачного кооперативу та населеного пункту Бобрівка. Рятувальники запобігли розповсюдженню полум’я на приватні оселі. Наразі триває ліквідація пожежі», - розповідає начальник ДСНС в Харківській області.

В період з 26 серпня по 1 вересня сапери на Харківщині знешкодили 513 ворожих боєприпасів. Загалом з початку війни виявлено та знешкоджено більше 100 тисяч вибухонебезпечних предметів.