Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Волонтери беруть участь в ліквідації наслідків ворожих ударів на Харківщині

Волонтери беруть участь в ліквідації наслідків ворожих ударів на Харківщині

Про це повідомив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Внаслідок обстрілу російських окупантів по цивільній інфраструктурі Харківщини 30 серпня загинули 6 людей, ще 99 осіб дістали поранень. Лише в Індустріальному районі Харкова пошкоджено 10 багатоповерхових будинків. Кількість вибитих вікон перевищує 1500. Група швидкого реагування третю добу поспіль бере активну участь в ліквідації наслідків теракту.

«Волонтери та благодійники спільно з рятувальниками, медиками і правоохоронцями беруть участь в ліквідації ворожого удару з перших годин трагедії. Впродовж двох днів було закрито понад 400 вибитих вікон. Потерпілим місцевим мешканцям надають усію необхідну допомогу – гаряче харчування, гуманітарну та психологічну допомогу, юридичну і фінансову підтримку, забезпечення місцями тимчасового проживання. Вдячні волонтерам за оперативне реагування та допомогу потерпілим жителям області», - зазначив Євген Іванов.

В роботах із допомоги потерпілим та розбору завалів залучено близько 100 волонтерів з ГО «Добробат», БФ «Хаустов», ГО «Я Врятований», ГМ «Проліска», БФ «Право на захист», БФ «Душа Харкова - Роксана та команда», БФ «ВТОБІ», ГО «Рух Вільний Харків», ГО «Їжа харків'янам», WCK, БФ «Безпечне небо», ГО «Все для людей», БФ «Світ та Україна», Гуманітарний хаб «Схід-Захід». Представники БО «Координаційний гуманітарний центр» здійснюють матеріально-технічний супровід всіх етапів робіт та відповідають за координацію діяльності Групи швидкого реагування.