Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбулася щорічна обласна конференція освітян «Серпнева-2024»

На Харківщині відбулася щорічна обласна конференція освітян «Серпнева-2024»

Під час заходу начальник ХОВА Олег Синєгубов вручив грамоти, відзнаки та подяки ректорам вишів, директорам і працівникам закладів освіти, а також найкращим учням і студентам області.

«Третій рік поспіль повномасштабне вторгнення рф не дозволяє на Харківщині розпочати повноцінний традиційний освітній процес. Лише з початку року на території області зафіксовано понад 2700 ворожих обстрілів. Окупанти б'ють по цивільній інфраструктурі і зруйнували або пошкодили 307 із 620 закладів освіти. Але навіть за таких умов ми продовжуємо працювати над тим, щоб хоча б частина школярів змогла сісти за парти. Питання безпеки – ключова умова, за якої діти зможуть повернутися до офлайн-навчання. На Харківщині триває зведення 6 масштабних безпечних середовищ, всього їх планують побудувати 48», – сказав Олег Синєгубов.

До кінця поточного року у школах Лозівського й Красноградського районів планується повернути до традиційної офлайн-освіти близько 13 тисяч дітей. Для забезпечення підвезення учнів наявні понад 300 автобусів, робота з поповнення шкільного автопарку триває. Онлайн-освіту на Харківщині також буде продовжено. Для повноцінного доступу до дистанційного навчання школярі області вже отримали 30 тисяч девайсів, педагоги – близько 12 тисяч ноутбуків, додав начальник Харківської ОВА. 

«Впевнений, що об’єднавши зусилля, ми зможемо розпочати та пройти цей навчальний рік, показавши високі результати нашої спільної роботи. Щиро бажаю всім освітянам Харківщини міцного здоров’я, стійкості та високих професійних досягнень! Слава Україні!», – сказав Олег Синєгубов.

Під час заходу начальник ХОВА вручив грамоти й подяки присутнім ректорам вишів, директорам, педпрацівникам і колективам закладів дошкільної, шкільної і передвищої фахової освіти, а також найуспішнішим випускникам Харківщини.

Цьогоріч ХОВА спільно з обласною радою спрямувала з регіонального бюджету 600 тисяч гривень на виплату грошових винагород для 169 випускників закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів за результатами національного мультипредметного тесту. Крім цього, для винагород учням-членам МАНу, які перемогли у Всеукраїнському конкурсі-захисту науково-дослідницьких робіт, та їх керівникам з бюджету області спрямували 400 тисяч гривень.