Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Лозівському та Красноградському районах Харківщини триває підготовка до офлайн-навчання

В Лозівському та Красноградському районах Харківщини триває підготовка до офлайн-навчання

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив під час виступу на Всеукраїнській освітній конференції «Серпнева–2024».

Враховуючи безпекову ситуацію на території Харківської області, навчання проводитимуть офлайн та онлайн. Для забезпечення якісного дистанційного навчання 30 тисяч учнів та 12 тисяч вчителів отримали ноутбуки та планшети.

«За нашими планами, до кінця року у школах Лозівського та Красноградського районів 13 тисяч дітей зможуть повернутися до традиційної офлайн освіти. Головна умова — створення безпечних укриттів, робота в цьому напрямку триває. Водночас триває робота із забезпечення громад області шкільними автобусами для підвозу учнів. Це дасть змогу здійснювати офлайн-навчання в укриттях у кілька змін», - зазначив Олег Синєгубов.

Для проведення офлайн-навчання в безпечних умовах, нині в Харківській області триває будівництво 6 укриттів. Загалом, в регіоні планують збудувати 48 безпечних середовищ.

«Цьогоріч 44 тисячі дошкільнят розпочнуть навчання в дитсадках в онлайн-форматі. Розглядаємо можливість у майбутньому забезпечити їм офлайн-навчання в тих самих укриттях, де навчатимуться школярі», - додав Олег Синєгубов.

Водночас в Харківській області триває реалізація політики покращення шкільного харчування, яку ініціювала Перша Леді Олена Зеленська. Продовжується будівництво другої в Україні фабрики-кухні, яка охопить 18 тисяч школярів у Лозовій та Близнюківській громадах. Також триває оновлення харчоблоків у закладах освіти.

«Проєкт першої в Харківській області фабрики-кухні реалізуємо за підтримки Фонду Говарда Баффета. Вдячний нашим міжнародним партнерам та профільним Міністерствам за цю підтримку та допомогу. Передбачається, що фабрика-кухня спершу зможе охопити 43 заклади освіти, а надалі 86», - повідомив начальник Харківської ОВА.

Крім того, Олег Синєгубов зазначив, що триває комунікація з Міністерством освіти і науки України, щодо форми навчального процесу у вищій школі Харківщини.