Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині функціонуватимуть 10 спеціалізованих служб цивільного захисту

На Харківщині функціонуватимуть 10 спеціалізованих служб цивільного захисту

Про основні обов’язки та напрямки роботи служб говорили під час робочої наради під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, начальника ГУ ДСНС в Харківській області Артема Астахова та директора Департаменту цивільного захисту ХОВА Івана Сокола.

Спеціалізовані служби цивільного захисту призначені для організації і проведення спеціальних робіт і заходів цивільного захисту у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Під час наради обговорили засади діяльності, поінформували щодо оптимізації виконання завдань територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту регіонального рівня територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області.

«Таких профільних служб на Харківщині 10: пожежно-рятувальна, охорони публічного (громадського) порядку, енергетики, комунально-технічна, інженерного забезпечення, захисту сільськогосподарських тварин і рослин, медична, транспортного забезпечення, зв’язку і оповіщення, матеріального забезпечення. Керівникам служб необхідно визначити склад сил підпорядкованих служб, а також розробити проєкт положення про Службу згідно вимог», - зазначив Євген Іванов.