Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Мереф'янському ЦНАПі розширили перелік послуг та вдосконалили доступність закладу для людей з інвалідністю

У Мереф'янському ЦНАПі розширили перелік послуг та вдосконалили доступність закладу для людей з інвалідністю

Роботу установи проінспектував заступник начальника Харківської ОВА Андрій Дорожко.

«Попри виклики повномасштабної війни посилюємо й модернізуємо мережу адміністративно-соціальних установ Харківщини. ЦНАП Мереф'янської міської ради – є першим Дія.Центром в області, який сьогодні надає понад 320 адмінпослуг мешканцям територіальної громади. Особливу увагу приділяємо питанням доступності та інклюзивності таких об'єктів. Цей напрямок роботи перебуває на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова», – зазначив Андрій Дорожко.

Серед основних послуг, які надають у ЦНАПі Мереф'янської громади, – послуги Державного реєстру актів цивільного стану, Державної міграційної служби, Державного земельного кадастру, Пенсійного фонду України, Обласного центру зайнятості тощо. Всіх відвідувачів за потреби забезпечують безкоштовною юридично-правовою допомогою. Крім цього, вперше в Україні у ЦНАПі є можливість отримати повний спектр адміністративних послуг у сфері оподаткування.

«Приміщення Дія.Центру спеціально облаштоване для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Основні інформаційні надписи продубльовані шрифтом Брайля. Завдяки налагодженій співпраці з Українським товариством глухих фахівці установи надають адміністративні послуги особам з вадами слуху. Крім цього, у приміщенні установи облаштовано сучасний куточок матері й дитини, де встановлено сповивальний столик», – розповіла керівниця Мереф'янського ЦНАПу Оксана Буліпоп.

Вона додала, що на базі Дія.Центру функціонує сервіс у форматі «Єдине вікно» для ветеранів, Захисників і Захисниць України та членів їх сімей. Завдяки сучасному підходу кожен відвідувач із зазначених категорій може отримати необхідну консультацію або вирішити питання, пов'язані з оформленням документів поза чергою. Для зручності було розроблено відповідний інформаційний буклет з переліком адмінпослуг, роз’ясненнями щодо отримання пільг, телефонами Урядової «гарячої лінії» та іншими корисними посиланнями.
У перспективі до переліку послуг, які надають у Дія.Центрі, планують включити заміну й оформлення посвідчень водія, а також державної реєстрації транспортних засобів. Цей напрямок роботи реалізують за підтримки Міністерства цифрової трансформації України спільно з Міністерством економіки та Головним сервісним центром МВС України.