Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародні партнери планують надати Харківщині генератори та ноутбуки

Міжнародні партнери планують надати Харківщині генератори та ноутбуки

Це питання обговорили під час зустрічі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова з виконавчим координатором Ініціативи співробітництва в Південно-Східній Європі (SECI) Міхаелем Фазекасом.

В межах засідання учасники обговорили гуманітарну ситуацію в Харківській області. Вже цьогоріч в регіоні планують відновити офлайн-освіту в укриттях Красноградського та Лозівського районів. Тривають відновлювальні роботи в наявних бомбосховищах, а також будують 6 нових укриттів. Для забезпечення сталого освітнього процесу необхідні генератори великої потужності, аби в освітніх закладах було світло під час довготривалої відсутності електроенергії. 

«Відповідно до без пекової ситуації в Харківській області, освітній процес офлайн можемо проводити лише в укриттях. Наш пріоритет – забезпечити заклади освіти генераторами великої потужності, також є потреба в шкільних автобусах для логістичних потреб. В тих школах, де немає можливості відновити офлайн-навчання, маємо забезпечити усіх учнів ноутбуками», - зазначив Олег Синєгубов. 

Окрему увагу під час засідання приділили питанню підтримки медичних закладів Харківщини. Установи також потребують генератори великої потужності, аби безперебійно надавати допомогу цивільному населенню.  

 «Аби охопити визначені заклади освіти та медицини, збираємо інформацію про кількість потрібного обладнання, потужності генераторів та потребу в ноутбуках. Разом працюватимемо над розв’язанням цих питань», - зазначив Міхаель Фазекас.