Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОВА розповіли про підсумки виступів збірної України та спортсменів Харківщини на літніх Олімпійських іграх 2024

У ХОВА розповіли про підсумки виступів збірної України та спортсменів Харківщини на літніх Олімпійських іграх 2024

Про це йшлося під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА за участі начальника управління у справах молоді та спорту обласної військової адміністрації Костянтина Ананченко.

«Хочу подякувати харківським спортсменам за участь в Олімпійських іграх 2024. Незалежно від результатів, кожен здобув важливу перемогу – над собою, над обставинами та труднощами, з якими довелося зіткнутися в ході підготовки до змагань. Кожен зі спортсменів гідно представив нашу країну, показавши всьому світові, що сила духу та воля до перемоги є значно більшими за медаль. Впевнений, попереду ще багато нових спортивних випробувань та гідних перемог! Рухаємося далі і продовжуємо працювати. Слава Україні!», – сказав Костянтин Ананченко.

Впродовж літніх Олімпійських ігор 2024 року українські спортсмени вибороли 12 нагород: 3 злоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі. За кількістю здобутих нагород Україна посіла 22 місце та показала найкращий результат за останні 12 років.

Харківську область у змаганнях представляли 8 спортсменів у 6 видах спорту: Поліна Бугрова – бадмінтон - не пройшла груповий етап; Айдер Абдураімов – бокс – 9 місце; Катерина Павленко – брейкінг – 6 місце; Анна Пономаренко – брейкінг – 9 місце; Каміла Конотоп – важка атлетика – 7 місце; Владислава Алексієва – артистичне плавання (синхронне) – 5 місце; Марина Алексієва – артистичне плавання (синхронне) – 5 місце; Еліна Світоліна – теніс – вибула у 1/6 фіналу.

З 28 серпня по 8 вересня у Парижі будуть проходити XVII літні Паралімпійські ігри. Національну збірну України представлятимуть 142 спортсмени з інвалідністю в 17 видах спорту.

«До складу збірної команди України увійшли 9 спортсменів із Харківської області, які візьмуть участь у 4 видах змагань: параволейбол сидячи, параплавання, паратеніс настільний, парафехтування на візках. У змаганнях з параплавання від Харківщини виступатимуть Михайло Сербін, Максим Веракса, Данило Семенихін і Роман Бондаренко; з паратенісу настільного: Олександр Єзик і Марина Литовченко; з параволейболу сидячи: Максим Петренчук; з парафехтування на візках: Євгенія Бреус, Олена Федота-Ісаєва», – розповів Костянтин Ананченко.