Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Кількість ударів керованими авіабомбами зменшилася порівняно з попередніми періодами», - Олег Синєгубов

«Кількість ударів керованими авіабомбами зменшилася порівняно з попередніми періодами», - Олег Синєгубов

Про оперативну ситуацію в регіоні начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів в ефірі «Єдиних новин».

Минулої доби збройні сили РФ продовжували обстрілювати прикордонні та прифронтові райони області, що призвело до двох постраждалих цивільних та значних руйнувань цивільної інфраструктури. Водночас, активність ударів ворожої артилерії та КАБ зменшилася. 

«Це наслідок ефективної роботи Сил оборони. Проте все одно зберігається висока ракетна небезпека по всій області. Для прикордонних та безпосередньо фронтових територій плануємо посилювати вимоги комендантської години — для того, щоб українським захисникам ніщо не заважало ефективно виконувати завдання», - зазначив Олег Синєгубов. 

Крім того, начальник Харківської ОВА розповів про підготовку до опалювального сезону в області. 

«Рухаємось відповідно до поставлених графіків. Зривів опалювального сезону, якщо не будуть повторюватись масові удари по енергоінфраструктурі, не планується. Наразі теплове господарство готове на більш ніж половину», - додав Олег Синєгубов. 

Також на Харківщині триває підготовка до освітнього процесу офлайн в Красноградському та Лозівському районах. Виконуються відновлювальні роботи в найпростіших укриттях. 

«Відновлювати офлайн-навчання на Харківщині можливо лише за наявності укриттів в навчальних закладах. Працюємо над цим питанням на усіх рівнях, аби на Красноградщині та Лозівщині учні змогли піти до шкіл», - додав начальник Харківської ОВА.