Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Впродовж тижня на Харківщині було знешкоджено 408 ворожих боєприпасів

Впродовж тижня на Харківщині було знешкоджено 408 ворожих боєприпасів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА повідомив начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов.

За тиждень було зафіксовано  один випадок підриву цивільного населення на вибухонебезпечному предметі. 10 серпня у селі Вербівка Балаклійської громади внаслідок наїзду автомобіля на ВНП отримав травми ніг чоловік 1992 року народження, який був госпіталізований до лікарні. 

Рятувальники нагадують, що при виявленні підозрілих предметів категорично забороняється:
-  торкатися предмета і пересувати його;
-  користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами, що може спровокувати вибух;
-  заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось їх накривати;
-  торкатися підозрілого пристрою та будь-яким чином впливати на них, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання. 

При виявленні підозрілих предметів сповіщайте за телефоном 101 та 102.

«Наразі на Харківщині працюють 42 піротехнічних розрахунки, 223 сапери та 102 одиниці техніки зведеного загону ДСНС, у тому числі 12 машин механізованого розмінування. З початку війни піротехніки обстежили більше 8 000 гектарів території, 540 з них за допомогою машин механізованого розмінування. Загалом виявлено та знешкоджено 98 533 вибухонебезпечних предмети», - зазначає Артем Астахов. 

Протягом тижня ворожі обстріли спричинили виникнення 17 пожеж у приватному секторі, природних екосистемах, навчальних закладах та об’єктах цивільної інфраструктури. 

Зокрема, 6 червня у Харкові ворожа ракета влучила в район житлової забудови. Вогнеборцями врятовано 5 осіб, ліквідовано пожежу у зруйнованій будівлі. Також 9 серпня російські війська завдали удару реактивними системами залпового вогню по житловим кварталам міста Куп’янськ та прилеглих населених пунктів. За різними адресами горіли житловий будинок та магазин. 10 серпня ворог вдарив по будинку дитячої та юнацької творчості у селищі Золочів. Від обстрілу зайнявся дах двоповерхової будівлі. Пожежу протягом 4 годин було ліквідовано.