Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Продовжуємо реалізацію створення безпечного освітнього середовища на Харківщині», - Олег Синєгубов

«Продовжуємо реалізацію створення безпечного освітнього середовища на Харківщині», - Олег Синєгубов

Про це начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів під час прес-підходу за результатами засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Харківській області.

«Відновлення офлайн-навчання у закладах освіти, розташованих на прикордонних територіях, куди і відноситься Харківська область, здійснюватиметься виключно у тих навчальних закладах, які обладнані захисними спорудами, що повністю відповідають чинним будівельним нормам. Це є вимушеним, але необхідним заходом для забезпечення безпеки учнів, студентів та педагогічних працівників. Тому пріоритетним для нас завданням є подальше розширення мережі захисних споруд у навчальних закладах області», - наголосив начальник Харківської ОВА.

З державного бюджету місцевим бюджетам у 2024 році було виділено 500 млн. грн на облаштування безпечних умов у 6 закладах, що надають загальну середню освіту на Харківщині. 

«В наших планах, взагалі, відновити очне навчання в 43 навчальних закладах. Проте, враховуючи необхідність підготовки кожного закладу, точні терміни відкриття будуть варіюватися», - зазначив Олег Синєгубов. 

Зокрема, у селищі Коротич Харківського району завершується будівництво укриття для закладу освіти. Захисна споруда буде здатна вмістити до півтисячі людей, що повністю забезпечує потреби навчального закладу. Вона матиме кілька приміщень, санітарні кімнати та автономні джерела живлення. Згідно з проектною документацією, споруда здатна витримати пряме влучання ракети системи С-300.