Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області продовжують відновлювати пошкоджені окупантами дороги та мости

В Харківській області продовжують відновлювати пошкоджені окупантами дороги та мости

Це питання розглянули під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Харківській області під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Загальна протяжність автомобільних доріг місцевого значення у Харківській області складає 7334 кілометрів. Внаслідок дій російських окупантів повністю зруйновано 1 640 км доріг, а пошкоджено – 2 420 км. Водночас, внаслідок бойових дій було повністю зруйновано 29 мостів. 

«Питання відновлення доріг місцевого та державного значення на території області – надважливе, адже мова йде про забезпечення логістичних маршрутів, які дають змогу евакуйовувати цивільне населення із прифронтових і прикордонних населених пунктів, перевозити гуманітарні вантажі, а також оперативно евакуйовувати поранених людей. Працюємо над збільшення фінансування на цей напрямок», - зазначив Олег Синєгубов. 

Завдяки плідній співпраці Харківської ОВА з Кабінетом Міністрів України, в 2023 році для відновлення доріг місцевого значення та мостових споруд з резервного фонду було виділено більш ніж пів мільярда гривень на відновлення дорожного покриття. Цим коштом вдалося відновити покриття на основних логістичних маршрутах, звести 24 мостові переправи тощо. Ще на 5 мостах розпочати відновлювальні роботи неможливо через наближеність до лінії зіткнення. 

«Підтримка автомобільних доріг місцевого значення, суттєво вплине на збереження життя цивільного населення деокупованих територій. При виконанні ремонтних робіт фахівцями ДП «Дороги Харківщини» особливу увагу, як завжди, приділяється їх якості. Приймання та оплата виконаних робіт здійснюється тільки після підтвердження незалежною  лабораторією з випробувань дорожньо-будівельних матеріалів їх якості та відповідності нормативним показникам», - зазначив директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко. 

Відновлювальні роботи продовжуються і на дорогах державного значення. Забезпечено проїзд на 15 логістичних маршрутах, загальною протяжністю 1054 км, при загальній протяжності маршрутів 1821,6 км. Від початку повномасштабного вторгнення дорожніми організаціями було ліквідовано понад 540 тис. м² ямковості на мережі автомобільних доріг державного значення протяжністю 2329,9 км.   

«На засадах співфінансування постійно забезпечується належне утримання під’їзних шляхів до тимчасових перепарв, виконуються заходи з безпеки дорожнього руху, оперативний ямковий ремонт для забезпечення проїзду по дорогам державного значення та інші комплексні роботи з експлуатаційного утримання. Особливу увагу приділяємо маршрутам цивільних та медичних логістичних маршрутів», - повідомив начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій Алексєєв.